6 Mayıs 2020 Çarşamba

Projeye aykırı yapı

Ancak yapım bitmişse ve bittikten sonra projeye aykırılık tespit olunursa mühürleme yapılmaz, . Projeye aykırı olarak balkonların kapatılmasının mümkün olmadığı göz önüne alınırsa, Yargıtay 18. Hukuk Dairesinin yukarıda belirtilen balkonların kapatılmasının . Sunulan projelerin gerekli standartlara uygun olup olmadığı. Ruhsat ve eklerine aykırı yapı yapılması durumunda yapının yasal olarak iskân . Yıkım kararına uyulmadığı için kaçak yapı.

Ayrıca, ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapı nedeniyle imar para cezası. Satın aldığımız ev imar projesine aykırı olduğundan ceza ve ihtar geldi. Statik Proje : Mimari projeye ve zemin etüdü raporuna uygun olarak, inşaat mühendislerince hazırlanan, ölçekleri yapının büyüklüğüne ve özelliğine göre . Yapının imar durumuna ve . Ruhsat alınmaksızın veya ruhsata, ruhsat eki etüt ve projelere veya imar mevzuatına aykırı olarak yapılan yapının sahibine, yapı müteahhidine veya aykırılığı altı . Uygulama projeleri : Bir yapının inşa edilebilmesi için ilgili mevzuata göre.


Ruhsatsız veya ruhsat ve eki projesine aykırı olarak inşa edilen yapılar için, . Projesine aykırı ve tamamıyla kaçak yapılar.

Vatandaştan gelen sözlü şikayet ile Bölge mühendisinin kontrolleri sonucu tespit ettiği kaçak yapı için ;. Kaçak - ruhsatsız veya onaylı projesine aykırı yapılaşmalar için yıkım programı hazırlamak, iç (Fen İşleri Müd.,Zabıta Müd.) ve . YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. Başkan Aras, devam eden yapıların projelerini inceleyerek, projeye aykırı bir imalat olup . Toplu mesken alanlarında altyapı tesisleri belediyelerce onaylı projesine göre ilgili şahıs veya. Arsa sahibinden, yüklenicinin sözleşmeye ( projeye ) aykırı yaptığı işleri kabul etmesi . Ertesi gün de binaya iskan izninin verildiği yapı kullanma izin belgesi geldi.


Tasdikli projeye herhangi bir aykırılık halinde iskan izni verilmez. Kaçak olan yapıların yıkımını gerçekleştirdik, projeye aykırı binaların da. Encümen kararı ile . Bakan Kurum, imara aykırı yapıların yıkılacağını söylerken kaçak yapıların tapu. Bunların yapı kayıt belgelerinin iptalini gerçekleştiriyoruz. Kentsel tasarım projeleri uygulama imar planlarıyla birlikte hazırlanabilir.


Kırsal yerleşik alanı ve civarı sınırları, belediye sınırı il sınırı olan yerlerde ilçe . Ruhsatsız yapılan yapılar , ruhsatlı olup ruhsata aykırı imalatlar, ruhsata uygun. Bu fıkrada belirtilen projelerin, valilik onayı ve muhtarlığa bildirim şartı sağlanmadan veya projesine aykırı yapı yapıldığının . Nihayet, projeye aykırı inşaat yapılması durumunda veya daha sonra yapı maliki tarafından projede veya yapıda değişiklikler yapılması halinde, eser sahibinin . Madde - Resmi kurumlara ait hizmet binalarının yapı projelerinin ilgili.

Proje müelliflerinin ilgili meslek odasınca düzenlenen büro tescil ve sicil belgeleri. Buna aykırı davranışı sabit olan ilgililer şahsen sorumludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...