6 Haziran 2019 Perşembe

Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Yevmiye ve envanter defteri ile damga vergisi defteri başta olmak üzere. Bu nedenle defteri kebirin tasdik ettirilmemiş olmasının vergi hukukunda herhangi. Damga vergisi defteri. Bu sayfada bilgi yok.


Damga vergisi defteri tasdik ettirmeme cezası

Aralık ayı sonuan kadar notere tasdik ettirmeleri gerekmektedir. ZORUNLU İSE TASDİK ETTİRMEME CEZASI NE KADAR? Yukarıdaki bölümlerde açıklandığı üzere, yasal defterlerin tasdik. Türk Ticaret Kanunu kapsamında tasdike tabi defterlerin tasdik işlemlerinin yaptırılmaması halinde idari para cezası uygulanmaktadır. DVK Genel Tebliğine.


Sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirmek zorunda olan mükellefler ile zorunlu. Gerçek kişi tacirlerin karar defteri tasdik ettirmelerine gerek yoktur. Aksi halde idari para cezası ile karşılaşılacaktır. Ancak, sürekli damga vergisi mükellefiyeti tesis ettirmeyen mükel-. Kurumlar Vergisi mükelleflerinden işletme hesabı esasına göre defter tutmalarına Maliye.


Makbuz karşılığı ve istihkaktan kesinti suretiyle damga vergisi ödeyen anonim şirketler ile ihtiyari. Bilindiği gibi, Seri No. Kanunda yer alan cezalar tatbik edilecektir.


TL idari para cezasına çarptırılacakları. Yasa yürürlüğe girmeden özellikle hürriyeti bağlayıcı cezalarla ilgili. Vergi ve cezası ödenmeden kağıtları işleme koyanlardan kağıdın . Ayrıca mevzuat gereği ya da kendi isteği ile damga vergisi tutanlar da bu defterleri tasdik ettirirler. Defterlerin tasdik.


Bu yükümlülükler yerine getirilmediği takdirde de işverenler idari para cezası ödemek zorunda kalabiliyorlar. Gelir Vergisi Mükellefleri İçin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...