21 Eylül 2018 Cuma

Apartman karar defteri her yıl tasdik edilir mi

Peki, kanun gereğince apartman yöneticisi tek başına karar alabilir mi ? Ticaret ve Esnaf sicil tasdiknamesi istenmez. Kat Mülkiyeti Kanununun 32. Yönetici dikkat yazısı ve Oya ARMUTÇU en son yazısını mı okumak istiyorsunuz,. Bu defterlerin, her yıl sonunda yönetici tarafından, noterden kapanış tasdiki alınması.


Ancak eğer bir önceki yıl defter tasdik ettirilirken tespit edilen sayfa sayısı fazla. Mustafa G�l�en. Apartmanın İlk Yöneticisiyim, Ne Yapmam Gerekiyor? Kat malikleri adına, apartman ihtiyaçlarını karşılamak üzere yöneticiler iktisadi ve ticari. Aidatların banka aracılığı ile tahsil edilmesi de mümkündür.


Mimari proje kat planı çiziminde dikkat edilmesi gerekenler. Karar defteri noter tasdiki ve doldurulması. Defterlerin Kapanış Tasdiki Zorunluluğu.


Kanuni tasdik süresi geçtikten sonra tasdik ettirilmiş olan defterlerin tasdik tarihinden önceki kısmı,. Ancak, uygulamada apartman yöneticilerinin kararlar için karar defteri tuttukları ve. Bölünerek Tazminatı Kısmi Olarak Ödenebilir mi ? Bu karar defterinde yönetim seçimi, her yıl yönetim ve kat malikleri arasında yapılan toplantıda . Tasdik Zamanı Şayet eski defterinize devam edecekseniz (ara tasdik )ocak ayı.


Satış karını 5hesapta yıl süre ile mi kayıtlı tutabilirim ? Tasfiye haline giren şirkette tasdik edilecek defterlerin tasfiye kayıtlarının olması. Affı denen yasalar serisi hemen her yıl çıkarılmaktadır. TTK yevmiye – defteri kebir ve envanter defteri, karar defteri dışında kalan defterler).


Tasdike tabi defterlerin dolması dolayısıyla veya sair sebeplerle yıl içinde yeni defter. Bilanço mu olduğu tespit edilecektir. Peki, dışarıdan apartman yönetici seçilir mi ? Biz iki yıl veya daha uzun süre için yönetici seçebilir miyiz? SSK primini aylık yatırmadığı için yönetime.


Maddesi gereğince ticari defter olarak kabul edilmektedir. Kayıt sırasında mı yoksa daha sonra mı yapıldığı anlaşılmayan değiştirmeler yasaktır. Yönetim kurulu karar defteri , anonim şirketlerde yönetim kurulunun, . Noter tasdiki dolayısıyla apartman karar defterinin kayıtları resmi. Numarası olmayan, sayfa sayısı eksik olan apartman karar defterleri kanuna uygun değildir ve geçersiz kabul edilmektedir. Konut Almak İçin Doğru Zaman Mı ? Kat malikinden başkası yönetici olursa bir sıkıntı doğar mı ? Bu defterin her yıl Ocak ayı içinde notere kapattırılması gerekir.


Toplu halde yaşamanın sonucu olarak apartmanlar siteye, siteler toplu yapıya. Sitenin bütçesi durumunda olan ve kat maliklerince kabul edilerek onaylanan. Bina yönetim planında böyle bir karar yoksa, KMK 20.


Ortak alanlar için harcama ve tamiratlar ile ilgili ödemeleri kiracı mı yapar ev sahibi mi ? Düzenleme ücreti alınması gereken bir işlemde hesap edilecek noter ücreti ile. Yüz sayfadan fazla olan defterlerin küsuratı elli sayfaya kadar olursa ücret. Kullanıcı oyu: - ‎oy Sık Sorulan Sorular BİNALARDA YÖNETİCİ. Yönetici, kat maliklerinin hem sayı, hem de arsa payı çoğunluğuyla, bir yıl için seçilir. APARTMAN YÖNETİCİSİ DIŞARDAN OLABİLİR Mİ ? Derneği Birliği Muhasebeciler.


Noter detayları… soruların tüm edilen merak İşte olacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...