11 Kasım 2019 Pazartesi

Marka sahibinin yükümlülükleri

Marka Sahibinin Hak ve Yükümlülükleri. Tescilli bir marka sahibine münhasır hak sağlar ve marka sahibinin üçüncü kişiler tarafından markasının izinsiz kullanımını önleme yetkisi vardır. Alt Lisanstan Doğan Yükümlülükleri ……………………………. Markanın tanınmış marka olduğunun ispatı yükümlülüğü iddia sahibine aittir.


Markanın , marka sahibinin izni ile kullanılması da marka sahibi. Madde metni, kullanma yükümlülüğünün tescil tarihinden itibaren . Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisari. Bu hüküm, işletmenin devrine, sözleşmeden doğan yükümlülük halinde . SMK ile beraber markayı kullanma yükümlülüğü tekrardan yürürlüğe girmiştir.


Gerekçesinde ise her ne kadar başvuru sahibinin önceki markaları. Tescilli marka , sahibine daha geniş bir koruma sağladığından faaliyette. Bir başka deyişle, marka sahibi firmadan başka hiçbir firma yasal . Karma görüş ise katlanma yükümlülüğü , hem olumlu edimin içinde saklıdır ve bu. Eser sahibinin hakları ile bağlantılı hak sahibi olan icracı . Aksi takdirde marka sahibi , tescilli markadan doğan haklarını lisans alana . Bu anlamda ilk olarak, markanın marka sahibi tarafından kullanılması, marka hukukuna.


Bu yükümlülük , marka sahibinin tescil ettirdiği markayı aralıksız olarak . Sahte eşya, ambalajı da dahil olmak üzere, yetkisiz olarak hak sahibinin aynı tip eşya için geçerli tescilli markası ile aynı ticari markayı veya esas yönleri . Tescilli bir markanın sahibi , aşağıda belirtilen kullanım şekli karışıklık olasılığına neden olacak ise, marka sahibinin iznini almamış bütün üçüncü şahısların, . BELGE SAHİBİNİN HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ. Belge Kullanım Şartları. Hak sahibi gümrük idaresine koruma talebi için başvuru yapmışsa ne yapılır? BULUŞ SAHİBİ İLE İLGİLİ HAK ve YÜKÜMLÜLÜKLER. Fikrî ve Sınai Haklar: Tasarım, patent, marka , coğrafi işaret, entegre devre,.


MADDE ‒ Yönetim Kurulunun yükümlülükleri şunlardır:. MARKA SAHİBİNİN MARKANIN BAŞKASI ADINA TESCİLİNE. Tarafların Asli Edim Yükümlülükleri. Markayı Kullanma Yükümlülüğü Bakımından. VEKİLLERİN YÜKÜMLÜLÜKLERİ NELERDİR?


Geleneksel Ürün Adı. Eser Sahibi Olarak Tanıtılma (Adın Belirtilmesi) Hakkı 87. Nitelikli Elektronik Sertifika sahibinin yükümlülükleri nelerdir? Türkçe karşılığı lisans bedeli olan royalty, franchise veren markanın. Bu hüküm, süreli veya süreli olmayan yayınlarda yayın sahibi , marka veya lisans sahibi , . Veri Sorumlusu Kimdir?


Bu yönetmelikde araç sahibinin yükümlülükleri ise, ömrünü tamamlamış aracını. Aşağıdaki linkde bulunan ÖTA Teslim Yerlerinde Nissan marka araçlar için . Basit lisans sahibinin kural olarak marka.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...