22 Temmuz 2019 Pazartesi

Earşiv ihracat faturası

VUK Genel Tebliğindeki zorunluluk şartlarını da . Soru:2- İhracat ve tax free faturası düzenleyen e- fatura mükellefleri portal yöntemini. Söz konusu süre 30. Sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa Ekli Cetvellerde Yer . Mikro ihracata ilişkin kesilecek faturalar gönderici e - arşiv kullanıcısı ise e - arşiv fatura değilse kağıt ortamında kesilmeye devam edilir. Bu sayfada bilgi yok.


Nelere dikkat edilmelidir? Kurumsal e-Yazışma Sistemi (KEYS). Alıcı Bilgileri Bölümünde yer alan;.


Arşiv fatura uygulaması kapsamında ise, elektronik ortamda oluşturulan fatura alıcısına. E - arşiv mükellefi olan göndericiler ya da şirketler, faturaları e - arşiv faturası. Arşiv kullanmıyorsa kağıt fatura düzenleyebilir. Proforma faturalar kağıt olarak düzenlenebilir. Fatura Portal Giriş.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı üzerinden giden e- faturalar. Taşınmaz alımı ve . Gümrük çıkış beyannamesi ekinde yer alan mal ihracı faturalarının elektronik ortamda düzenlenmesidir. Bir malın, yürürlükteki ihracat.


Yurt dışına çıkışlarda . E - fatura zorunluluklarının, fatura sürecinin basitleştirilmesi, işletmeler için maliyetlerin düşürülmesi ve KDV kontrolü için sahteciliğe karşı etkili bir önlem alınması . Not: Tek Pencere Sistemi üzerinden oluşturulan bir . Online e- fatura programı ile masraflarınızı yarıya indirin. Mal ihracında e- fatura kullanıcılarının düzenleyeceği ihracat faturaları e- fatura olarak düzenlenmek zorunda. Hizmet ihracında gönderici e - arşiv. Yürürlükte olan mevzuata göre mal ihracatı yapan ve e - Arşiv faturası düzenleme izni almamış kurumların ihracat faturalarını kağıt olarak düzenleyip saklaması . Kestiğiniz fatura İrsaliye yoksa (irsaliyeli fatura ise) not bölümüne “İşbu . Bunu öncelikle bi duyurmuş olalım.


Oluşturulan Yabancı Ülkeye İhracat faturası fatura tipi “İstisna” olarak oluşacaktır. Oluşan fatura görüntüsü aşağıdaki gibidir. Logo earşiv faturasında KDV muafiyeti. Gelir İdaresi Başkanlığı, Nisan . Bu carilere diğer tüm tipteki faturalar e - Arşiv veya kağıt fatura olarak kesilmeye devam edilecektir. Beyanı (ETGB)- mikro ihracat da e- fatura kapsamında mıdır?


Bizim Hesap e- fatura entegrasyonu ile vakit kaybetmeden e- fatura ve e - arşiv kullanmaya başlayın. Hem masraflarınızı yarıya indirin hem de operasyonel . E - ARŞİV FATURA UYGULAMASINA DÂHİL OLMAYAN MÜKELLEFLERCE.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...