3 Mayıs 2019 Cuma

Coğrafi işaret koruması

Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı. Coğrafi İşaret Koruması. Bölgelere özgü üretimleri tescil yoluyla korumayı ve yok olmalarını önlemeyi amaçlar. Tescilli coğrafi işaretin ve geleneksel ürün adının, şartları . Lakin coğrafi işaretlerde koruma süresi bulunmamaktadır.


Mahkemenin alacağı karar ile tescil hükümsüz duruma gelebilir. Sınai mülkiyet hakları koruması dünyanın her yerinde tescil gerçekleştirilen ülkede geçerlidir. Bu bağlamda, sınai mülkiyet hakları kapsamında olan coğrafi. Madde – Bu Kanun Hükmünde Kararname anlamında coğrafi işaret, belirgin bir niteliği, . Dolayısıyla, coğrafi işaret koruması hem uygun yöntemlerle üretim yapan üreticiyi hem de tüketiciyi korumaktadır.


Tescile uygun geleneksel üretim yöntemlerinin . Karşılaşılan ikinci sorun ise coğrafi işaret korumasının dayandığı ulusal ve. Peyniri, Şambalisi, Boyozu, Lokması ve Kumrusuna coğrafi işaret tescillerinin. Cİ korumasının sağlayabileceği ekonomik kazançların elde edilebilmesi için gerekli kurumsal altyapının tesis edilmesi gerekmektedir.


Böylece, Cİ koruması ,. Tescilli adın ününden herhangi bir biçimde yarar sağlayacak kullanımlar veya tescil kapsamındaki ürünleri . Sinai müllivet hakları kapsamında olan coğrafi işaretler menşe ve mahreç işaretleri. Madde 2- Bu maddede coğrafi işaret korumasından yararlanacak kişiler. Avrupa Komisyonu uzun süren teknik incelemelerin ardından Antep baklavasını kendine özgü nitelikleri itibarıyla coğrafi işaret olarak tescil ederek koruma altına. Markalama”, tescili talep edilen coğrafi işaret veya geleneksel özellikli ürün.


Bu Yasa ile sağlanan coğrafi işaret ve geleneksel özellikli ürün adı koruması. Son yıllarda coğrafi işaret koruması daha çok önem kazanmıştır. Yerel değerlerin coğrafi işaretlerle koruma altına alınması, hem ürünlerin. UluslarasiAntalyaCografiIs.


Yurtdışında koruma için her ülkede, ülke mevzuatına göre başvuru gerekir. Koruma süresi olmadığından marka korumasındaki gibi koruma süresinin . Yaylalarda yetişen endemik bitkilerin karışımıyla yapılan . Bu makale, Ankara Barosu web sitesinde yayımlanmıştır. Makale metnine ulaşmak için tıklayınız (.pdf). Ayrıca, coğrafi işaretli ürünler piyasada satışı yapılan benzer ürünlere karşı koruma altında olduğu için rekabet düzeyi açısından daha avantajlı bir ko- numdadır. Bir toplum kültürel ürünlerini kitle iletişim araçları ile yaymak suretiyle bunları korumakta ve tanıtmaktadır.


Mahreç İşareti” nedir? MALATYA KAYISISI” elma alırken “AMASYA ELMASI” olmasını tercih ederiz. Bir süre önce Milas ilçe sınırları içinde memecik türü zeytinlerden elde .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...