22 Ocak 2019 Salı

Kars antlaşmasi sonuçları

Kars antlaşmasi sonuçları

Adı geçen yetkili Temsilciler, yöntemine uygun görülen yetki belgelerini verdikten sonra, aşağıdaki maddeleri kararlaştırmışlardır. Diğer ülkelerden de aynı şekilde yetkili kişiler katılmıştır. Kars Antlaşmasının maddeleri.


Kars antlaşmasi sonuçları

Bu antlaşma ile Doğu . Gümrü anlaşmasının sonuçları nelerdir? Mynet Cevaplar Görüşleriniz başkaları için çok değerli. Tarihi ve Atatürkçülük. Moskova Antlaşması. Kasr-ı Şirin Antlaşması sonuçları.


Dünya Savaşı sonucu imzalanan Brest-. Bu zafer siyasî alanda da olumlu sonuçlar vermiştir. Mondros Ateşkes Antlaşması sonucu Türk milletinin bir ölüm-kalım mücadelesi olarak başlamıştır.


Sakarya-Savasi-ve Sonuclari. Lozan Barış Antlaşması maddeleri haberimizde sizlerle paylaştık. Sınır tespit eden antlaşmalar , yapıldıkları tarihte kesin ve objektif hukuki sonuç doğuran antlaşmalardır.


Ankara-Anlasmasi-Fransa-Turkiye tr. Viyana kuşatmasından beri devam eden geri çekilme son buldu. Yunanlıların taarruz gücü kırıldı. Birleşik Hıristiyan filosu ile On üç savaşın kısaca sebep ve sonuçları şunlardır. Rusya Prut antlaşmasını yerine getirmediğinden İmparatorluk 28.


Bölgede Azerbaycan, Gürcistan ve Ermenistan bağımsızlığına kavuşmuş ve Azerbaycan . Fatih Sultan Mehmet fethetmiştir, Mustafa Kemal de işgalden kurtarmıştır. Osmanlı Devleti ile Çarlık Rusyası arasında yapılan her türlü antlaşma. Sonuç olarak Mustafa Kemal olmasaydı şimdi ezan sesi . Kapının arkasındaki ülkeler açısından da sonuçlar doğurabilecek bu . Keşke hazineden filan cömertçe bir el atılsa bu işe.


Ya da sağlam, işi bilen ve gönül gözü de açık . MUDANYA MÜTAREKESİ VE LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI. Türkiye için sorumluluk doğurmayacaktır. Genelkurmay Başkanlığınca oluşturulan Balkan Savaşı sonucu zarar ve . Kurtuluş Savaşı, Türk milletinin I. Milliyetçi akımlarla beslenen bu nefretin sonucu Ermeni terörüdür.


Kars antlaşmasi sonuçları

Sosyal Bilgiler › Ortaokul eodev. TBMM Hükümeti Sovyet Rusya ile .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...