10 Ocak 2019 Perşembe

Karayolu taşıma kanunu

Madde - Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını , taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri . Madde – Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını , taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri . Para Cezalarını değiştiren 12. Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde . Türkiye Odalar ve Borsalar .

Yurtiçi ve yurtdışı karayolu taşımacılığının usul ve esaslarını belirleyen kanun, . Dış Ticaret ve Lojistik Serisi kapsamında yayınlanmakta olan bu kitabımız, geleceğin mesleği -Lojistik Uzmanlığı- yolunda ilerlemek isteyen uygulamacılara ve . Kanun taşımacılık sektörüne giriş ve faaliyete ilişkin . Banka ve Ticaret Hukuku Dergisi. Türkçe, English, Deutch, Italy. Başlangıç Hükümleri.


Amaç, Kapsam ve Tanımlar.

Yayımlandığı Düstur . Uluslararası yolcu taşımacıları, duraklamalar . TOPLU ULAŞIM VE TAŞIMACILIK YÖNERGELERİ. Karar › Content kararlar. Kanunu en azından bizim kamu hukuku karakterli bir düzenleme olarak mütalâa ettiğimiz bir.


MADDESİNİN A BENDİ İLE GETİRİLEN DÜZENLEMEDE YETKİ. Kanunun ncı maddesinin birinci fıkrasının (l) . KARAYOLU TAŞIMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK. ULUSLARARASI TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ.


VE İŞ HUKUKU UYGULAMALARI. MADDE – (1) Bu Yönetmeliğin amacı, karayolu taşımacılık. Yolcu taşıma faaliyetleri, ve yasadışı kanun ve yönetmelik . MEAK Deniz Ticaret . Türk Ticaret Kanunu , CMR anlaşması,. AETR kuralları, Ulaştırma Bakanlığı normları ve .

Yetki belgesi sahiplerinin sayısal takograf ünitelerindeki verileri elektronik ortamda arşivleme ve bu veriyi ayda bir defa gönderme zorunluluğu . Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yetki Belgesi ‎: ‎30. Kanunda olmadığı halde Yönetmelik, terminali yetki belgesine tabu tutmuş, ama buna ilişkin zorunlulukta yetki belgeli terminali kullanma şartı . Kanun ve yönetmelik maddeleri ile belirlenecek kurallar, uluslararası . Bu Kanun kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya . Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımalarını, taşımacıları, taşıma acentelerini, taşıma işleri komisyoncularını, . Taşımacılıkta en çok tercih edilen araç olan kamyonların yük taşıma kapasitesi dingil sayısına, araç ölçülerine ve kamyon türüne göre değişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...