22 Haziran 2020 Pazartesi

Tasarımların hukuki yollarla korunması

Tasarımların hukuki yollarla korunması

FH ŞEHİRALİ - ‎ Alıntılanma sayısı: - ‎ İlgili makaleler TASARIMLAR İÇİN KÜMÜLATİF KORUMA. DergiPark dergipark. Hal böyleyken tasarımların tescili, hukuki koruması ve koruma yolları büyük önem arz . Yeni kanunla birlikte tasarımların korunması hususunda bazı belirsizlikler giderilmiş,.


Gereken şartları taşıyan tüm tasarımlar hukuki koruma altındadır. Türk Hukukunda, endüstriyel tasarımların korunması konusunda yasal düzenleme. KOBI) ait endüstriyel tasarımların korunmasıyla ilgili tanıtım yapmaktır.


Tescilli tasarımların koruma süresi başvuru tarihinden itibaren beş yıldır. Bu süre beşer yıllık dönemler hâlinde. M Tekil tc istanbul üniversitesi sosyal bilimler enstitüsü avrupa birliği.


Tasarımların hukuki yollarla korunması

Markaların Korunması. Bu Kanun Hükmünde Kararname tescilli tasarımların korunması ile. Fikir ürünlerinin yasal korunması fikir ürünleri üzerinde haklar veya kısaca fikri. Bilgiyi koruyucu hukuk kuralları, Fikri Mülkiyet Hukuku ola- rak bilinmektedir.


Konvansiyonla birlikte benim- senmiştir. Bugün dünyada, tescilsiz tasarımları özel olarak düzenleyen hukuk. Bu düşünce gerek hukuki düzenleme, gerekse uygulama açısından ge- çerlidir. Moda Hukuku, üzerinde koruma sağlanan hakkın süjesine, bakıldığında.


Tasarımların hukuki yollarla korunması

Ancak FSEK bu tür fiillere karşı başvurulacak yasal yolları özel olarak düzenlemiş olduğundan, olaya öncelikle bu özel hükümler uygulanacaktır. Ayrıca, hukuki başvuru yolları ve hukuki yaptırımlara ilişkin. SMK ile tescilli tasarımların yanı sıra tescilsiz tasarımların korunması da Kanun. Tasarımları Koruma Yolları. Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesinde dava açılabilir.


Bilgisayar programları hariç olmak üzere, endüstriyel yolla veya elle. Ancak tasarımın koruma kapsamına alınabilmesinin şartı, önceki . Başvurulabilecek Yollar (SMK m.ve m.149). Haber veya İçerik Kaldırmada Hukuki Yollar.


Tescilsiz tasarımlarda ise koruma daha dar ve sınırlıdır. Korunan tasarımın kendi tasarımından önce kamuya sunulduğunu makul yollarla bilmesi mümkün . Bu yazımızda girişimlerin ilk aşamadan itibaren dikkat etmesi gereken hukuki. Peki bir girişimin ilk andan itibaren korunması için hangi yollar izlenmelidir? Hukuk departmanımız ile marka, patent ve endüstriyel tasarımların korunması ve. Bu Kanun tasarımların korunması ile ilgili esasları, kuralları, şartları kapsar.


Hukuk büromuz, fikri mülkiyet alanında lisanssız yazılım tespitleri başta olmak üzere, illegal. Ancak, bu hedefin gerçekleştirilmesi ve elde edilen kazancın sürdürülebilir kılınması için bu tasarımların yasal bir zeminde koruma altına alınması gerekmektedir . Kamuya sunma, sergileme, satış gibi yollarla piyasaya sürme, kullanma, tarif, .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...