15 Ekim 2018 Pazartesi

Son dakika flaş haberler

Sağlık ve Maliye bakanlıklarını siyah çelenkle protesto etti. Muayyen bir meblağı ihtiva eden her nevi senet , mukavelename ve. Denizli ihracatı, geçen yılın haziranına göre . Pakistan-Afganistan sınırındaki protestolarda kişi öldü, kişi.


Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan, “Buna karşılık hisse senetleri duruma hâlâ uyumsuzluk gösteriyor. Boş senet örneğini görselden . Yılın ilk yarısında protestolu senet sayısı 497 . Vade tarihini takip eden üçüncü iş gününün mesai bitimine kadar ödenmeyen senetler için ise protesto . SENET PROTESTOSU NE DEMEK? Türkiye Bankalar Birliği . Adet olarak en fazla senedin protesto edildiği illerde İstanbul, Ankara, İzmir, . Geçen yılın aynı dönemine göre protesto edilen senet adedi oranında, senet. Aralık ayı itibarıyla bir . Giresunda protesto edilen senet tutarında, geçen yılın aynı dönemine.


Ocak ve şubat aylarında adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk il sırasıyla İstanbul, Ankara, Konya, İzmir ve Bursa olarak sıralandı. Mercii iĢlemiĢ faiz oranına iliĢkin itirazın kabulüne, bono vadesinde protesto. Sözleşme tarihini izleyen yılın Ocak gününe kadar.


Yılın ayında 1milyar lira tutarında 9bin senet protesto edildi. En fazla senedin protesto edildiği il İstanbul olurken, bunu sırasıyla . Ocak-ekim döneminde protesto edilen 7bin senedin parasal tutarı milyar lira oldu. Bankaya tahsile verilmiş senedi ödemek isteyen borçlu, aşağıdaki günleri ve saati dikkate almalıdır. Vadesi PERŞEMBE gününe gelen senetler.


Konya, en fazla senedin protesto edildiği iller arasındaİlk yarıda protesto edilen 4bin adet senedin parasal tutarı milyar lira oldu. Eğer zamanında ödenmezse senet protesto olur. Elinizdeki senetlerin de ödeme için ibraz günü 13.


Son dakika flaş haberler

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salip Kaplan, korona virüs salgını . Ticaret hayatında çok sık kullanılan senetler vadesi geldiğinde kişi, kurum ve kuruluşların alacaklarını tahsil etmek . Eğer ödeme yapacak olan kişi, bu tarihte de ödemeyi yapmazsa söz konusu senet için protesto işlemi gerçekleştirebilir. Bu yazıda, senet protestosu işlemi ve senete protesto çekildikten sonra yapılması gerekenlerle ilgili önemli bilgilere yer veriliyor. Cirantalara başvurulması için protesto yapılması muhakkak gerekiyor.


Diyelim ki senedin lehtarı aldı senedi ve . Protestosu kaldırılan . Belirtilen tarihte ödenmeyen senet veya borçlunun senedi kabul etmemesi sonucu senet protesto olur. Bankaya protestolu olarak tahsile verdiğiniz senet ödenmedi ise senet ne zaman protesto olur?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...