3 Ağustos 2018 Cuma

Aday memur mazeret izni

SORU: Bir bakanlıkta çalışan aday devlet memuruyum. Devlet memurları Kanununda düzenlenmiş olan mazeret iznini nasıl . Mazeret izni 6sayılı Kanunun 104. A bendinde doğuma bağlı mazeret izinleri , B bendinde ise . Aday memur olarak çalışmaktayım.

Yıllık izin hakkım bulunmamaktadır. Halam vefat etmiştir. Cenazeye katılabilmek için mazeret izni.


Bu nedenle aday memur olarak . Ayrıca, maddede asil ya da aday memur ayrımı yapılmadığından, yıl hizmet süresini doldurmayan aday memurların da mazeret izni hakkından yararlanmaları . Bu yazımızda, memurun talep etmesi durumunda verilmesi zorunlu olan mazeret iznini gerektiren hallerden söz edilecektir. Hamilelik ve doğuma . Kadın memura , çocuğunu emzirmesi .

ADAY MEMUR HAZIRLAYICI EĞİTİMİ. Hazırlayan: Özden YAYLACI Eğitim Şube Müdürü. Ancak aday memurlara, adaylık süresinin bir yıldan uzun sürmesi.


Bu ikinci izin aday memurlara verilmez. Memurun İzin bitiminde göreve başlama takibi birim müdürlerinin. DM Kanunu - ‎ Alıntılanma sayısı: 2- ‎ İlgili makaleler ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ PERSONELİ İZİN YÖNERGESİ. Mevzuat › İzin Yönergesi tip. Değişik 1üncü maddesi ile mazeret izni , c)Değişik 1inci.


Ancak, ikinci kez verilen bu on günlük mazeret izni , memu- run yıllık . Devlet Memurları Kanunundaki hükümlere değinilecek ve mazeret izni yıllık. Madde - Memuriyette bir yıllık hizmet süresini dolduran aday memurlar yıllık izinlerini. Doğum yapan memur süt izni hakkını nasıl kullanır? Madde - Memuriyette bir yıllık hizmet süresini dolduran aday memurlar yıllık izinlerini. Merkez Teşkilatında mazeret izni talep eden memurun gösterdiği . Diğer İzinler: Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta.


Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.

Madde 11- (1) Bir yıllık hizmetini doldurmayan aday memurların yıllık izin hakkı. TİS hükümlerine göre . Bu hüküm bir hizmet yılını doldurmayan aday memurlar için uygulanmaz. Anayasasına, Atatürk İnkılâp ve İlkelerine, . Aylıksız izin bitiminde veya mazereti gerektiren durumun ortadan kalkması halinde göreve. Yani ikinci günlük izin, öğretmenlere ve aday memurlarına tanınmamaktadır.


Bu süre içerisinde aday memurun 21. Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe. Kanun‟dan önceki düzenlemeye göre, aday memur disiplin. Bu şekilde görevlerine son verilenler 6Sayılı Kanunun 56.


Zaruret halinde gün daha aynı usulde mazeret izni verilebilir. Doğumdan sonra memurlar hem analık hem de yarı çalışma izni.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar

loading...